14-08-10

G E Z O C H T

"Hallo, Ik ben journaliste bij de krant Het Laatste Nieuws en werk aan een reportagereeks over nieuw samengestelde gezinnen (nsg). Ik ben op zoek naar getuigenissen. Naar ouders, jonge(re) kinderen en/of tieners die deel uitmaken van een nsg - of er deel van hebben uitgemaakt, want nsg's blijven ook niet altijd bestaan - naar ex-partners, naar grootouders, ... om eens te gaan kijken naar de beleving vanuit verschillende oogpunten. Wie wil er over zijn ervaringen spreken? Het kan ook anoniem, als je dat liever hebt. Graag een seintje op 0475 98 75 95 of annick.de.wit@persgroep.be. Bedankt alvast! Annick De Wit"

09:27 Gepost door Bart en Delphine in gezin, Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-08

de vooravond van VALENTIJN

Aan alle bezoek(st)ers ,

V a l e n t i j n , 

De horizon leek oneindig ver,

soms uitzichtloos,

maar zwevend op vleugels van liefde en vertrouwen

kom je er achter dat er helemaal geen

horizon bestaat voor ons.

13:57 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-11-07

only members ?

members
Hallo beste bezoek(st)ers ,
Het is een terug een tijdje geleden dat we nog wat lieten horen op de blog maar daarvoor onze verontschuldigingen , we zijn immers volop in veranderingswerken. We beantwoorden natuurlijk alle mails , en bekijken zeker alle dagen eens de blog, die ondertussen aan bijna 41.000 bezoekers toe is !
We merkten uit de vele mails dat via de Blog-site veel mensen er steun aan hebben of er via hier een antwoord vinden op hun vragen.
Ergens zijn we allen " members " wanneer we op deze site terecht komen want dat is de reden waarom we in 2006 deze Blog-site zijn gestart. Wanneer wij een NSG vormden en ook nood hadden aan informatie, merkten we op dat er weinig informatie te vinden was op het internet en erbuiten.
Ook jullie inbreng via reacties en mails zijn zeer belangrijk om deze Blog levendig te houden ........Bedankt daarvoor !
Vele groetjes , Delphine en Bart

22:40 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-10-07

Elke dag opnieuw (stief)mama zijn .....

Enkele dagen terug kregen we deze mail en met toelating zetten we deze even ( anoniem ) op de Blog ....reactie of meningen zijn altijd welkom !

Wil gewoon even iets kwijt. Ik ben een stiefmama van 2 meisjes van 10 en 13jaar. Eigenlijk klopt die naam stiefmama niet want als puntje bij paaltje komt, heb ik niks te zeggen, en eigenlijk voel ik me wel een beetje eenzaam in deze situatie. Voor iedereen lijkt het vanzelf sprekend dat ge vol liefde mee opvoed. en alhoewel ik ze graag zie, het is toch elke dag een grote strijd. Ook omdat er grote verschillen zijn in opvattingen tussen ons en de mama. Toen dat ik hierin stapte dacht ik dat het veel simpeler zo zijn. en als ik en mijn man ruzie maak is het alleen om die twee kinderen . Indien ik mijn man niet zo graag zag had ik het misschien al opgegeven. sorry moest er even iets over kwijt want heb eigenlijk het gevoel dat ik er nergens mee naar toe kan. ook ni naar mijn man want voor hem is het vanzelfsprekend dat ik elke dag voor hun zorg....een stief( zorg)mama

18:09 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

echtscheiding geen effect op relatie grootouder met kleinkind ?

Echtscheidingen hebben geen negatieve invloed op de band tussen grootouders en kleinkinderen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Sofie Van Raemdonck, studente Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel ( VUB ) . Uit een studie onder 180 grootouders blijkt dat het contact met hun kleinkinderen in frequentie wel afneemt, maar dat de kwaliteit ervan behouden blijft.

Studente Agogie aan de VUB Els Op de Beeck onderzocht dan weer de ervaringen van gescheiden ouders. Zij concludeert dat maar een minderheid van de kinderen ernstige problemen heeft als gevolg van de echtscheiding van hun vader en moeder. Duiken er toch moeilijkheden op, dan zijn die eerder te wijten aan het ouderlijke conflict dan aan de scheiding zelf.

Beide onderzoeken werden uitgevoerd in opdracht van vzw BASO ( Basisadvies voor Scheiding en Ouderschap ) en vzw SBO ( Steunpunt Blijvend Ouderschap ) Bron : Het Laatste Nieuws ( 13 okt 2007 )

17:43 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-11-06

Dit is B e L g I s C h !

Met de leuze d i t    i s    B e l g i s c h   willen we onze site-bezoek(st)ers bedanken voor hun bezoekjes aan de Blog. Aanleiding voor dit berichtje is een mail die we kregen deze week waaruit dat we merkten dat er nood is aan Belgische inbreng voor onze doelgroep. Belangrijkste is dat we er zijn voor anderen en anderen voor ons. Je verhaal kunnen doen , ervaren dat je niet alleen bent met die zorgen en ook raad geven aan elkaar .....

Wanneer we deze Blog-site zijn gestart hadden we geen weet dat ze in Nederland veel verder staan dan hier in België , want daar is er een stichting van Stiefgezinnen met veel duidelijke informatie en infosessies.

Misschien een idee voor later , wie weet maar momenteel houden we het op deze eenvoudige maar daarvoor niet minder actieve site.

Graag zouden we van Sarah een nieuwe mail krijgen want we probeerden haar tevergeefs terug te mailen maar alle mails keren terug. Dus Sarah wil je aub ons nog eens mailen.

stief

 

21:30 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-08-06

Doel van je zoektocht ......

Beste bezoek(st)er van deze blog.....

 

u bent op zoek naar informatie , misschien naar raad of een inlichting omwille van het feit dat je deel uitmaakt van een Nieuw Samengesteld Gezin...

Via onze bezoekersteller merken we dat deze blog regelmatig bezoekers over zijn deurke krijgt , wat ons ook plezier doet natuurlijk , maar via dit bericht doen we een oproep aan alle bezoek(st)ers om even 2 minuutjes tijd te maken en te antwoorden op onze vraag , natuurlijk anoniem , via reactie op dit bericht , wat de reden is van je bezoek aan deze blog.

Naar welke informatie ben je op zoek ? Of zoek je lotgenoten ? Kortom .....laat gewoon weten wat je doel is van je zoektocht ivm NSG op internet ..

Alvast bedankt voor je tijd en je bezoek en indien je wilt kan je ons ook bereiken via mail...

Bart en Delphine

22:35 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-08-06

informatie .....

Ben je opnieuw verliefd, maar heb je kinderen uit een vorige relatie?

Heeft de vrouw of man van je leven zelf ook kinderen uit een vorig huwelijk?

Jij wil graag gaan samenleven, maar kan dat wel? Hoe pak je dit aan?

Zal het lukken met onze kinderen? Wat doen andere mensen? 

 

 

 

LEVEN IN EEN NIEUW SAMENGESTELD GEZIN

 

Groepsgebeuren voor mensen die leven in een nieuw samengesteld gezin of een partner hebben met kinderen uit een vorige relatie

 

 

Doel :   Leren van elkaar door ervaringen uit te wisselen met andere ouders en zorgouders

 

Je wordt verliefd op iemand die al kinderen heeft. Er is weinig tijd om aan de relatie te wennen en te werken. De kinderen van de nieuwe partner maken vrijwel onmiddellijk deel uit van de relatie. Deze nieuwe situatie stelt ouders en partners voor nieuwe uitdagingen. Dit vraagt van alle betrokkenen een flexibele houding in het omgaan met verschillen. Je beschikt over vaardigheden, die je nu zal aanwenden in een nieuwe en veranderde context. Dat is vaak niet vanzelfsprekend. Het lijkt alsof je op een kruispunt staat en niet weet welke weg in te slaan.

 

Tijdens de samenkomsten kom je in contact met mensen die net als jij, dagelijks of geregeld, leven in een nieuw samengesteld gezin. Er is ruimte voor ieders verhaal en het uitwisselen van eigen ervaringen. De deelnemers en de begeleidster, die zelf leeft in een nieuw samengesteld gezin, vormen samen een denktank. Leren van elkaar staat centraal.

 

 

 

Reeks van 3 samenkomsten

dinsdagavond 24 oktober, 7 en 21 november 2006

telkens van 19u30 tot 22u00

 

Tervuursesteenweg 88 – 2800  Mechelen

 

 

Organisatie en begeleiding

KAIROS – Laat LEVEN stromen , Yola Thienpont

 

 

Voor meer informatie kan u bellen naar 0473 630 627 of surfen naar www.kairos-leven.be

Kostprijs: 50 Euro voor de drie samenkomsten. Op vraag is een kennismakingsgesprek mogelijk.

Inschrijven kan op hetzelfde nummer of via mail naar info@kairos-leven.be

Je inschrijving is definitief na betaling van 50 Euro op het nummer 310-1516906-09

19:59 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |