04-03-09

kinderen in een NSG

 

cartoon familie

De laatste tijd krijgen we veel mails waarin mensen raad vragen in verband de opvoeding van kinderen in een Nieuw Samengesteld Gezin. Het feit dat mensen zich zorgen maken over dat onderdeel in een NSG bewijst nogmaals dat het niet eenvoudig is om deel uit te maken van een NSG.

We horen vaak van mensen die deel uitmaken van een traditioneel gezin dat ook zij problemen hebben met het opvoeden van hun kinderen. Daarop zeggen we ' uiteraard ' is opvoeden van kinderen geen sinecure ! Maar we zijn overtuigd dat het voor ouders van een NSG een nog grotere uitdaging is ....

Onze ervaring leert dat mannen lichtzinniger omgaan met deze opvoeding. Ze zijn veel minder streng tegenover hun eigen kinderen dan tegenover deze van hun nieuwe partner. Ze aanvaarden meer van hun eigen bloed horen we vaak. Het feit is dat in de meeste gevallen de natuurlijke vaders hun kinderen maar zien om de 14 dagen in het weekend. Ze pogen dan de verloren tijd in te halen , en dat gaat meestal gepaard met een te losse opvoeding. De kinderen hebben dat ook éénmaal vlug door hoe ze er ook moeten op inspelen.

De vrouwen daarentegen staan daar anders tegenover. Zij zullen in mindere mate onderscheid maken tussen hun eigen kinderen en deze van hun partner. Natuurlijk moeten ze zich gesteund voelen van hun nieuwe man ( partner ) en daar loopt het meestal fout.

We weten natuurlijk ook dat het niet in alle NSG zo verloopt maar als er problemen ontstaan omwille van de kinderen zijn deze dan ook te vinden in deze richting.

Hoe kan je deze problemen aanpakken , hoe los je dat op ?

Elk probleem is anders al vind je er een rode draad in dat verhaal. Het zijn vooral de mannen ( papa's ) die graag hun eigen wil en weg willen opgaan , en ook niet eens de tijd nemen om te luisteren naar hun vrouw ( nieuwe partner ) . Het is dan ook verschrikkelijk moeilijk om als vrouw dan een positief gesprek te starten en te onderhouden met haar nieuwe partner. Ze wil trouwens opbouwend zoeken naar oplossingen ...

Heb je ook deze ervaring en wil je verhaal doen dan horen we ze graag via een reactie of mail....

Groetjes

Bart en Delphine

12:56 Gepost door Bart en Delphine in Web | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |