04-03-09

kinderen in een NSG

 

cartoon familie

De laatste tijd krijgen we veel mails waarin mensen raad vragen in verband de opvoeding van kinderen in een Nieuw Samengesteld Gezin. Het feit dat mensen zich zorgen maken over dat onderdeel in een NSG bewijst nogmaals dat het niet eenvoudig is om deel uit te maken van een NSG.

We horen vaak van mensen die deel uitmaken van een traditioneel gezin dat ook zij problemen hebben met het opvoeden van hun kinderen. Daarop zeggen we ' uiteraard ' is opvoeden van kinderen geen sinecure ! Maar we zijn overtuigd dat het voor ouders van een NSG een nog grotere uitdaging is ....

Onze ervaring leert dat mannen lichtzinniger omgaan met deze opvoeding. Ze zijn veel minder streng tegenover hun eigen kinderen dan tegenover deze van hun nieuwe partner. Ze aanvaarden meer van hun eigen bloed horen we vaak. Het feit is dat in de meeste gevallen de natuurlijke vaders hun kinderen maar zien om de 14 dagen in het weekend. Ze pogen dan de verloren tijd in te halen , en dat gaat meestal gepaard met een te losse opvoeding. De kinderen hebben dat ook éénmaal vlug door hoe ze er ook moeten op inspelen.

De vrouwen daarentegen staan daar anders tegenover. Zij zullen in mindere mate onderscheid maken tussen hun eigen kinderen en deze van hun partner. Natuurlijk moeten ze zich gesteund voelen van hun nieuwe man ( partner ) en daar loopt het meestal fout.

We weten natuurlijk ook dat het niet in alle NSG zo verloopt maar als er problemen ontstaan omwille van de kinderen zijn deze dan ook te vinden in deze richting.

Hoe kan je deze problemen aanpakken , hoe los je dat op ?

Elk probleem is anders al vind je er een rode draad in dat verhaal. Het zijn vooral de mannen ( papa's ) die graag hun eigen wil en weg willen opgaan , en ook niet eens de tijd nemen om te luisteren naar hun vrouw ( nieuwe partner ) . Het is dan ook verschrikkelijk moeilijk om als vrouw dan een positief gesprek te starten en te onderhouden met haar nieuwe partner. Ze wil trouwens opbouwend zoeken naar oplossingen ...

Heb je ook deze ervaring en wil je verhaal doen dan horen we ze graag via een reactie of mail....

Groetjes

Bart en Delphine

12:56 Gepost door Bart en Delphine in Web | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

fantastisch beste bat en delphine, proficiat met jullie fantastisch initiatief. ikzelf maak ook deel van een NSG. Zo'n 2 jaar geleden eindigde de relatie ts de vader van mijn 2 dochters en mezelf. Ik heb er een jaar over gedaan om terug op mijn voeten te landen...maar nu ben ik bovenop. Ik ben ook gestart met een blog op www.depretmeloen.be waar ik dagelijkse pretverhaaltjes schrijf. korte tekstjes en bedenkingen over het leven met mijn dochters en Johan, de stiefpapa. Ik kijk uit naar jullie reactie. en wens jullie alvast nog heel veel succes! Liefs, Valerie

Gepost door: valerie duval | 11-03-09

en nu? Hi,
Ik ben moeder van twee kinderen. De vader van de eerste had toen het kind 1,5 was allang een ander. We gingen uit elkaar en het hoewel het een tijd duurde voordat ik toeliet dat de vriendin zich met mijn kind bemoeide... bleek dat we het allemaal wel met elkaar konden vinden zodat we met iedereen door één deur kunnen. Na bijna 7 jaar ontmoette ik iemand en heb sinds vorig jaar een kind met hem. dat was vlot en voor zijn kant onverwacht want niemand had in de gaten dat hun relatie niet liep. Zijn toenmalige vriendin vond het niet erg dat hij een relatie had, wel dat er een kind kwam in zoverre dat hij ook nog wilde erkennen en bij gaan wonen. Zijn eigen kind, een jaar ouder dan mijn eerste heeft er tot nog toe schijnbaar niet veel problemen mee...
We verhuisden enkele maanden na de geboorte naar een groter huis, een nieuwe start. Maar ik mis mijn oude huisje waarin alles duidelijk was en ik het alleen voor het zeggen had, waar niemand zich met de opvoeding van mijn kind bemoeide. Omdat zijn ex zonodig van 7.00 tot 20.00 uur wil werken (altijd al gedaan) heb ik elke dag met etenstijd zijn kind over de vloer, de ex aan zijn telefoon... het kind is vreselijk verwend en continue bezig terrein af te bakenen. Hij kan niks fout van haar zien of horen en ook niet van zijn ex, is maar moe en snel geïrriteerd door geluid van mijn kind bijvoorbeeld.
Ik vind het vreselijk om te zeggen maar zou willen dat de ex een nieuwe vlam krijgt ver weg van hier en met kind gaat verhuizen... ze wonen nl. 150 meter verderop. En nu?

Gepost door: Maria | 30-04-09

vormsel dit weekend was het het vormsel van mijn stiefdochter cynthia. het was heel leuk voor haar. alleen worden op zo'n gelegenheden alleen rekening gehouden met mama en papa en eventuele kinderen .ik mocht samen met de stiefpapa( de nieuwe man van de mama) helemaal vanachter zitten terwijl wij ook hun mee opvoeden en even belangrijk zijn in hun leven. al met de voorbereiding begint het. ik kan nooit mee naar de vergaderingen omdat toch de papa gaat. toch beschouw ik haar een beetje als mijn eigen dochter.
het deed pijn om met een glimlach te zeggen dat het geen probleem was dat de mama ze klaar maakte voor de grote dag. of te zeggen dat het niet erg is dat alleen de echte mama en bloempje kreeg want ze is en blijft de mama.
aan de kinderen zelf ligt het niet ik weet dat ze me even graag zien als hun mama.
met de papa kan ik er niet over praten want hij draait het toch maar rond hem want ocharme hij moest naast zijn ex zitten.
het word hoog tijd dat er overal ook rekening word gehouden met de stiefouders in plaats als hun als een stukje behang te behandelen

Gepost door: nancy | 12-05-09

eindelijk geluk en vaderliefde voor de kinderen uit 1ste huwelijk dag bart en delphine,
ik heb 2kinderen uit een 1ste huwelijk en ben sinds 4jaar samen met mijn huidige partner.Samen hebben we een dochtertje en er is nog eentje op komst.Mijn man heeft evenveel liefde,cadeautje,straf enz...aan mijn kinderen dan aan zijn dochter.Hij zegt zelf dat ze zoals zijn kinderen zijn.daarvoor ben ik heel blij,want mijn dochters hebben al veel meegemaakt met hun eigen vader en zien die al 7jaar niet meer(1keer om 2jaar eist hij even om ze te zien en te dreigen)Mijn dochters zijn nu echt gelukkig,ze vragen zelfs om geadopteerd te worden door mijn huidige man.We hebben hen alles uitgelegd dat hun echte vader moet toestemming geven en dat dit zo niet gaat.
In elk geval,zo zie je maar dat uiteindelijk alles ook weer goed kan gaan zelfs in een NSG.
Ex-partners(man en vrouw)moeten elkaar gewoon loslaten na een scheiding want dit is in vele gevallen de oorzaak van alle ellende.en daar zijn vooral kinderen de dupe van.
Veel geluk aan alle NSG,vele groetjes Tamara

Gepost door: tamara ghyselbrecht | 13-05-09

Hey iedereen

Ik vind het leuk om al die reacties, verhalen, situaties te lezen hier omdat ik sinds 2 jaar ook plusmama ben.
Alle blogs die ik hier zie ga ik in de gaten houden omdat ik graag zo'n zaken lees, aangezien het mij meestal vrij bekend voorkomt.
Wie er nog een blogje bij wil om te lezen, mag gerust!

grtz
Katleen
http://bengelbewaarder.wordpress.com/

Gepost door: Katleen | 02-06-09

De commentaren zijn gesloten.