11-11-08

"Machteloos toekijken"

"Machteloos toekijken" .....

zo wil ik dit berichtje starten en plaatsen op de Blogsite. Vooral voor de mannen, lees papa's, die toevallig op deze Blogsite botsen of omwille dat hun partner eens wou dat hun partner dit zou lezen.

Niemand wil denken aan het feit dat een huwelijk kan stuklopen maar helaas is dit een onderdeel van ons leven. Wanneer er dan ook kinderen in het huwelijk zijn dan maakt dit het niet eenvoudiger en gemakkelijker. Immers de mama en papa zullen elk hun leven gaan en een nieuwe partner tegenkomen.

Wanneer je als man, papa, een nieuwe partner leert kennen dan zal zij jou niet alleen moeten ontdekken maar ze zal ook je kinderen 'moeten' leren kennen. Zeg maar ermee leren omgaan. Je kan een vrouw leren kennen die zelf al kinderen heeft maar ze kan ook nog kinderloos zijn. Elke situatie is anders maar het is geen gemakkelijke taak om met 2 nieuwe partners een Nieuw Samengesteld Gezin op te starten.

Uit het oogpunt van de papa kan je het volgende samenvatten :

  1. Wanneer hij zijn kind(eren) maar om het weekend zal zien dan zal hij er alles aan doen om ze gelukkig te zien. Dit is héél normaal maar wat zijn de uitersten in dat geval....Alles wat ze vragen ze ook geven ? Meeste papa's kunnen moeilijk daar onderscheid in maken in die normen.
  2. Mannen aanvaarden in het algemeen al niet teveel commentaar over hun wijze van omgaan en opvoeden van hun kroost, laat staan dat ze dit zullen aanvaarden na een echtscheiding. Ze hebben hun eigen idee over hoe ze verder willen omgaan met de opvoeding van zijn kind(eren)
  3. Veel mannen laten zich intimideren door hun ex, en hoe kan een 'ex ' dat ? Wel door de kinderen .....

Hoe moet een nieuwe partner omgaan met een partner die al reeds papa is  ?

  1. Vooral proberen zichzelf te zijn en te blijven. Dit kan vooral door veel te praten met haar partner over haar gevoelens, niet zozeer haar gevoelens betreffende haar liefde voor haar partner maar wel hoe ze zich voelt in de leefsituatie , zij , haar partner en zijn kinderen .
  2. Het is een feit dat een man niet graag hoort wat hij wel en niet mag doen tov zijn kinderen maar een iemand die geen bloedverwant is van de kinderen, bekijkt alles objectiever. Probeem is dat een man dat niet "altijd" zal aanvaarden.
  3. Kinderen hebben vlug door in welke situatie ze beland zijn en gaan deze zeker manupileren. Hoe ouder, hoe erger.....De situatie kan uit de hand lopen wanneer de kind(eren) merken wanneer er veel ruzies ontstaan.
  4. Een kind aanvaarden van iemand anders is veel moeilijker dan je denkt. Je moet niet alleen het kind ontdekken maar je ontdekt ook de omgang tussen de papa en het kind.
  5. Belangrijk is te weten dat je nooit de natuurlijke mama of papa kan vervangen. Een luisterend oor en een helpende hand zijn is reeds nu al een grote taak voor elke stiefmama en stiefpapa

dus niet 'machteloos toekijken ' maar veel praten wat je denkt en voelt. Soms eens proberen contact te vinden met lotgenoten kan een leerrijke ervaring zijn.

 

18:50 Gepost door Bart en Delphine in gezin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.