03-09-08

Verzoekschrift onderhoudsgeld

Regelmatig krijgen we de vraag hoe je je ex kan aansporen om achterstallig onderhoudsgelden of andere achterstallige schulden te laten betalen en dit zonder zelf nog veel kosten te maken.

Door wat informatie op te zoeken en ook door de input van bezoek(st)ers aan de site, kunnen we proberen mensen te helpen in hun zoektocht. De gemakkelijkste maar ook de duurste wijze is gewoon naar je of een advocaat stappen en hem het werk laten doen. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan vast. Echter kan je wanneer het niet over te grote bedragen gaat, zelf reageren. Ook geven we de raad om nooit achterstallige bedragen die je niet ontvangen hebt, lang te laten aanslepen. Je kan je ex zelf eens aangetekend aansporen om te betalen maar komt daar geen reactie op, dan mag je niet te lang aarzelen om te reageren. Dit om de schulden zo laag mogelijk te houden.

Via volgende link : http://home.scarlet.be/~smelis2/publiek/formulieren/onderhoudsgeld.htm

kan je een voorbeeld vinden betreffende hoe je dit verzoek moet indienen, wat je moet vermelden, enz ..

Dit formulier betreft een aanvraag betreffende onderhoudsgeld doch je kan het formulier ook gebruiken wanneer je ex bijvoorbeeld niet meer tussenkomt in de schoolkosten, geneeskundige kosten , enz als die op de akte van de scheiding of EOT zijn vermeld.

Heb je nog vragen dan mag je ons altijd mailen.

20:49 Gepost door Bart en Delphine in gezin | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |