13-02-08

wat denken jullie daarvan ?

Dagbladen zijn bij uitstek een ideale gelegenheid om de aandacht te trekken. Dit artikel troffen we aan vorige weekend en we wilden jullie dit toch even laten meelezen en je kan er natuurlijk ook op reageren.

Zo hebben wij ergens het gevoel dat er ook wel andere dingen zijn die de aandacht nodig hebben. En als je de realiteit wat volgt in je eigen omgeving, dan hebben jullie ook misschien al ervaren, hoe een  onrechtvaardig gevoel je kan krijgen na een bezoek aan een (jeugd)rechtbank. Er is wel meer werk aan de winkel dan dat senator Swennen denkt , niet ? 

nietmeer zien

14:09 Gepost door Bart en Delphine in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Oudervervreemding... Ja, het is me wat, dat krantenartikel. Daar ik zelf raar of zelden een krant koop, laat staan tijd kan maken om het nieuws dagelijks op te volgen, vind ik het tof dat zulke dingen verschijnen op een blog als die van jullie. Dit zijn tenminste nog eens mensen die er werk van maken. Proficiat en houden zo!
Zoals deze heer het komt te beschrijven, weten de meeste onder ons dat het in de realtiteit wel wat anders is. Hij heeft inderdaad een punt bij het vermelden dat deze wantoestanden meestal gebeuren op systematische wijze door één van de partners. Meestal is dat de moeder omdat zij inderdaad nog steeds het hoederecht krijgt toegedeeld in de meeste gevallen. Om de één of andere reden willen zij er misbruik van maken en straffen dan zowel de kinderen als de andere ouder, meestal de vader. Al ben ik zelf een vrouw, moeder en zorgmoeder, ik zie en hoor ook zoveel dingen die absoluut niet door de beugel kunnen. Ik vraag me nog steeds af of er ooit iets gedaan gaat worden aan ons totaal verkracht rechtssysteem. Het zijn altijd dezelfde mensen die ervoor moeten opdraaien en voor hen is er dan ook meestal niets voorzien in opvang, van gelijk welke aard.
Het maakt me boos, maar ik vrees dat dit alles nog lang in zijn kinderschoenen zal moeten staan. Frustrerend...

Gepost door: Saartje | 13-02-08

Comité Bijzondere Jeugdzorg Hallo iedereen,

Is er iemand die ervaring heeft met het comité bijzondere jeugdzorg?
Hoe gaan die mensen werken met kinderen die problemen hebben (in ons geval is dat vooral door een jarenlange non - opvoeding van de moeder)? Het gaat van kwaad naar erger en ik heb als zorgmama al zoveel geprobeerd, maar tot hiertoe heeft dit niet geholpen.
Graag een seintje, uiteraard ben ik in staat om verdere uitleg te geven...

Alvast bedankt en hopelijk krijg ik enkele reacties.

Gepost door: Saartje | 13-02-08

Ik heb via deze website een tijdje geleden een berichtje gepost over co-ouderschap dat niet meer liep. Na het lezen van dit artikel in de krant ben ik op zoek gegaan naar informatie over PAS of oudervervreemding. Voor mij was dit ongelofelijk herkenbaar...
Ik hoop dat door deze aandacht in de media de jeugdrechtbanken aandacht krijgen voor deze problematiek. Want het is niet alleen een probleem van vaders :-(

Gepost door: Nancy | 13-02-08

jeugdrechtbanken Zoals Nancy schrijft zal dit artikel zeker herkenbaar zijn in sommige NSG , maar de vraag die ik me stel is hoe zal een jeugdrechtbank daar over kunnen oordelen ? Kunnen ze bv een kind opleggen toch contact te hebben met zijn vader of moeder ? Ik spreek me dan niet uit over dat dit kind beinvloedbaar is of was van één van de ouders. Sommige kinderen worden ook bewust in de steek gelaten door één van de biologische ouders. Er zal veel meer moeten zijn dan 'opnieuw' wetteksten te schrijven die nooit zullen worden uitgevoerd omwille ze gewoon weg niet realiseerbaar zijn. Er moet meer begeleiding ter plaatse , NSG moeten weet hebben waar ze met hun problemen naar toe kunnen en waar ze dan ook de nodige professionele hulp en begeleiding kunnen geven.
Ik geef als levensecht voorbeeld dat ik als vader ooit naar het JAC ( Jongeren Advies Centrum ) bengeweest samen met mijn oudste zoon om hulp. De reden ? Wel , toen ik scheidde van mijn ex , heeft ze hem afgestoten , hij was niet meer welkom , hij was toen 15 jaar jong. Dit had een zeer grote invloed op zijn puberteit en gedrag. En ik maakte hem niet op , integendeel , zelfs de dag van vandaag niet , 11 jaar later. Het is niet altijd wat het lijkt en daarom ben ik voorstander om meer hulp te beiden aan NSG en kinderen van gescheiden ouders , en dit via menselijke klare taal.

Gepost door: Bart | 13-02-08

De commentaren zijn gesloten.