15-12-07

feest-tips !

Wie regelmatig onze blog eens bezoekt zal merken dat het wat stil was met het schrijven van berichtjes , postvak IN zat minder stil en we probeerden steeds op elke mail te antwoorden. De feestdagen staan voor de deur en we willen jullie allen toffe gezellige familiale feestdagen toewensen.

Tot hoors , Delphine en Bart

kerstman7

21:03 Gepost door Bart en Delphine in Web | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Terug apart wonen en toch koppel blijven ? Mijn man en ik zijn 3,5 jaar samen, waarvan we 3 jaar samenwonen en 1,5 jaar getrouwd zijn. Mijn man heeft 2 kinderen (11 en 14) en ik een dochtertje (5). We hebben allebei co-ouderschap en dus steeds 1 week met 5 en 1 week met ons 2.
Het laatste jaar is het echter bijna onmogelijk geworden om nog samen te leven. Via therapie is de relatie tussen zijn dochter (14) en mij wel verbeterd, maar niet tussen mijn man en mij. We hebben steeds ruzie over zijn kinderen en/of ex. Enkele voorbeelden: ik krijg een briefje onder mijn neus dat zijn ex geschreven heeft, met daarop de regeling voor de feestdagen. Hij gaat hiermee akkoord zonder het maar te lezen of met mij te bespreken.
Schooloefeningen moeten naar de ex gebracht en teruggehaald worden (voor nazicht), terwijl wij met z'n 2 de kinderen ook kunnen helpen. Mijn man vindt dit doodnormaal en verklaart zelfs dat zijn ex 'ten alle tijde' bij hem welkom is.
Ik vind echter dat zij dus in ons leven zit en ik wil haar eruit. Hij moet z'n kinderen duidelijk makelijk wat wel of niet belangrijk is en dat er niet voor prutsen over&weer wordt gereden. Mijn ex en ik komen ook overeen, maar lopen elkaars deur niet plat. Wij respecteren tenminste elkaars nieuwe leven.
We staan nu zo ver dat ik vrijdag opnieuw met die therapeut ga praten, maar ook dat we erover denken om opnieuw apart te gaan wonen. Echter, we willen niet als koppel uit elkaar gaan, want als we een weekje zonder zijn kids zijn, dan loopt alles fantastisch.
Zijn er koppels die dit ook gedaan hebben of heeft iemand weet hiervan ? Zou dit kans op slagen hebben ?
Groetjes van een piekeraarster.

Gepost door: Eve | 16-12-07

je bent niet alleen in deze situatie Beste Eve ,
je bent en zal zeker niet de enige zijn in deze situatie .Vele NSG gaan tevlug samen wonen en hebben geen goede basis om alle zorgen aan te kunnen. Eén van de basisregels is dat je als koppel naar de kinderen toe , dezelfde structuur hanteert. Dat je alles bespreekt SAMEN vooraleer er beslissingen getroffen worden. Bewijs dat jullie een goed koppel zijn is deze in de week wanneer je alleen bent maar wanneer de kids er terug bij zijn komen de problemen terug omwille dat er geen juiste afspraken gevolgd worden door één van jullie of beiden . Gouden tip , veel praten met elkaar en ga NOOIT in discussie met elkaar wanneer er kinderen bij zijn ...
Hou je ons op de hoogte ? Mailen mag ook , veel sterkte

Gepost door: Bart en Delphine | 16-12-07

Sta wel steeds alleen Bedankt voor jullie reactie. Probleem is voorral dat ik wel steeds alleen sta. Ik heb al wel 1000x gezegd dat wij met z'n 2 alle beslissinen moeten nemen. Maar mijn man vindt dit belachelijk want over zijn kinderen beslist hij alleen. Ook als dit over zaken gaat die onder ons dak gebeuren of wanneer het gevolgen heeft voor één van ons. Tegenwoordig word ik alleen maar razend en roep ik alles bij elkaar. Geen oplossing, ik weet het, maar ik ben radeloos. Hij wil mij maar niet begrijpen...

Gepost door: Eve | 17-12-07

De commentaren zijn gesloten.