13-10-07

Elke dag opnieuw (stief)mama zijn .....

Enkele dagen terug kregen we deze mail en met toelating zetten we deze even ( anoniem ) op de Blog ....reactie of meningen zijn altijd welkom !

Wil gewoon even iets kwijt. Ik ben een stiefmama van 2 meisjes van 10 en 13jaar. Eigenlijk klopt die naam stiefmama niet want als puntje bij paaltje komt, heb ik niks te zeggen, en eigenlijk voel ik me wel een beetje eenzaam in deze situatie. Voor iedereen lijkt het vanzelf sprekend dat ge vol liefde mee opvoed. en alhoewel ik ze graag zie, het is toch elke dag een grote strijd. Ook omdat er grote verschillen zijn in opvattingen tussen ons en de mama. Toen dat ik hierin stapte dacht ik dat het veel simpeler zo zijn. en als ik en mijn man ruzie maak is het alleen om die twee kinderen . Indien ik mijn man niet zo graag zag had ik het misschien al opgegeven. sorry moest er even iets over kwijt want heb eigenlijk het gevoel dat ik er nergens mee naar toe kan. ook ni naar mijn man want voor hem is het vanzelfsprekend dat ik elke dag voor hun zorg....een stief( zorg)mama

18:09 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

echtscheiding geen effect op relatie grootouder met kleinkind ?

Echtscheidingen hebben geen negatieve invloed op de band tussen grootouders en kleinkinderen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Sofie Van Raemdonck, studente Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel ( VUB ) . Uit een studie onder 180 grootouders blijkt dat het contact met hun kleinkinderen in frequentie wel afneemt, maar dat de kwaliteit ervan behouden blijft.

Studente Agogie aan de VUB Els Op de Beeck onderzocht dan weer de ervaringen van gescheiden ouders. Zij concludeert dat maar een minderheid van de kinderen ernstige problemen heeft als gevolg van de echtscheiding van hun vader en moeder. Duiken er toch moeilijkheden op, dan zijn die eerder te wijten aan het ouderlijke conflict dan aan de scheiding zelf.

Beide onderzoeken werden uitgevoerd in opdracht van vzw BASO ( Basisadvies voor Scheiding en Ouderschap ) en vzw SBO ( Steunpunt Blijvend Ouderschap ) Bron : Het Laatste Nieuws ( 13 okt 2007 )

17:43 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |