15-08-07

LEVEN IN EEN NIEUW SAMENGESTELD GEZIN

Ben je opnieuw verliefd, maar heb je kinderen uit een vorige relatie? Heeft de vrouw of man van je leven zelf ook kinderen uit een vorig huwelijk? Jij wil graag gaan samenleven, maar kan dat wel? Hoe pak je dit aan?Zal het lukken met onze kinderen? Wat doen andere mensen?     

LEVEN IN EEN NIEUW SAMENGESTELD GEZIN

Groepsgebeuren voor mensen die leven in een nieuw samengesteld gezin of een partner hebben met kinderen uit een vorige relatie 

Doel                Leren van elkaar door ervaringen uit te wisselen met andere ouders en zorgouders

 Je wordt verliefd op iemand die al kinderen heeft. Er is weinig tijd om aan de relatie te wennen en te werken. De kinderen van de nieuwe partner maken vrijwel onmiddellijk deel uit van de relatie. Deze nieuwe situatie stelt ouders en partners voor nieuwe uitdagingen. Dit vraagt van alle betrokkenen een flexibele houding in het omgaan met verschillen. Je beschikt over vaardigheden, die je nu zal aanwenden in een nieuwe en veranderde context. Dat is vaak niet vanzelfsprekend. Het lijkt alsof je op een kruispunt staat en niet weet welke weg in te slaan.  Tijdens de samenkomsten kom je in contact met mensen die net als jij, dagelijks of geregeld, leven in een nieuw samengesteld gezin. Er is ruimte voor ieders verhaal en het uitwisselen van eigen ervaringen. De deelnemers en de begeleidster, die zelf leeft in een nieuw samengesteld gezin, vormen samen een denktank. Leren van elkaar staat centraal. Begeleiding     Yola Thienpont    Reeks van 3 samenkomsten-          woensdagavond 12, 19 en 26 september 2007-          donderdagavond 8 en 22 november, 6 december 2007 

Telkens van 19u30 tot 22u00

 

Tervuursesteenweg 88 – 2800  Mechelen

  Voor meer informatie kan u bellen naar 0473 630 627 of surfen naar www.kairos-leven.beKostprijs: 50 Euro voor de drie samenkomsten. Op vraag is een kennismakingsgesprek mogelijk. Inschrijven kan op hetzelfde nummer of via mail naar info@kairos-leven.beJe inschrijving is definitief na betaling van 50 Euro op het nummer 310-1516906-09

20:04 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

beter voorkomen en vooral voorbereid zijn! toffe site!! Sinds enkele maanden zijn wij ook een NSG . 2 kids van mezelf en 3 kids van mijn vriend.allemaal tussen de 5j -10j.Dus deze info avonden lijken ons zeer interresant ! We willen voorbereid zijn en geen grote fouten maken die onze relatie in gedrang brengen.Maar vooral willen we dat ieder van ons zich goed voelt in de 'nooit meer normale' situatie.
Zal deze site nog regelmatig bezoeken!
groeten,bibabien

Gepost door: bibabien | 11-09-07

Bedankt Doet eens deugd te horen dat deze site kan bijbrengen in de zoektocht van NSG .....Bedankt Sabine
Veel succes !

Gepost door: Bart en Delphine | 20-09-07

valse verklaring van dokter ik ben een vader van een bijna 4-jarige dochter, met mijn huidige vriendin vorm ik een nsg, met mijn ex zit ik al anderhalf jaar verwikkeld in wat je noemt een vechtscheiding (niet dat we getrouwd waren) en zeker wat betreft het hoederecht van ons kind, ikzelf heb vorig jaar in december co-ouderschap aangevraagd omdat ik vind dat een kind zijn beiden biologische ouders nodig heeft, nooit heb ik haar het kind willen ontnemen, terwijl zij altijd het hoedrecht heeft geëist, wij hebben sedertdien dan ook een voorlopige week-week regeling, ttz in feite hebben we al co-ouderschap, nochthans vecht zij nog steeds voor het hoederecht, in al die tijd dat hierover gegaan is heeft zij steeds geprobeert mij in het diskrediet te brengen bij jan en alleman en bij de bevoegde instanties, en nu is de emmer vol, dit is erover. Ze heeft het namelijk klaargespeeld om een dokter een valse verklaring te laten afgeven, tijdens het groot verlof hadden we elk om beurt ons dochter twee weken bij ons, nadat mijn ex ons dochter was komen halen om bij te haar te verblijven is ze blijkbaar de dag nadien naar de dokter geweest met haar. Aldaar werd niets verkeerd vastgesteld, nu blijkt dat een andere dokter haar ook heeft onderzocht, waar wij ten sterkste aan twijfelen of dit wel daadwerkelijk zo is, die een medisch attest heeft afgegeven, lees in het kader omtrent de procedure van het hoederecht, die hierin bevestigd wat de eerste arts al geconstateerd had, zijnde : het patientje heeft duidelijke tekenen van ondervoeding en onderkoeling en ik raad dan ook de aansterkende medicatie verder toe te dienen. Nu moeten jullie weten dat ik ondertussen in het bezit ben van een medisch attest van de éérste arts die haar onderzocht heeft waarin staat dat het kind geen noemenswaardige tekenen vertoonde, en dat aangezien zij als arts het patientje niet heeft doorverwezen naar een pediater of ziekenhuis ze zeker geen tekenen van onderkoeling noch ondervoeding vertoonde. Kan u zich inbeelden hoe een ouder zich moet voelen als hij zulks materiaal onder ogen krijgt. Sorry aan alle moeders, maar hoe laag kun je vallen als je op zo een manier het kind tracht te bekomen. We hebben het hier wel over laster en eerroof en over valsheid in geschrifte. Ik ben altijd voorstander geweest voor co-ouderschap, heb mijn dochter nooit haar moeder willen ontnemen of omgekeerd doch nu heb ik wel mijn twijfels of ik mijn dochter deels moet laten opvoeden door zo iemand die duidelijk de verkeerde morele waardes meegeeft aan mijn dochter, wat zal er van haar komen in de toekomst, gaat ze gevoed worden door haat nijd en afgunst, alles wat mijn ex al geprobeerd heeft hebben wij altijd kunnen weerleggen, maar dit tart toch wel alles, wat gaat het volgende, betichtingen van incest???
Wij zijn mentaal eronderdoor aan het gaan, en toch, wij moeten ten alle tijden sterk blijven opdat mijn dochter een goede en correcte opvoeding krijgt zodat haar toekomst verzekert is, want daar gaat het toch om als ouder of niet soms.
Wie weet hiermee raad, kom het ons vertellen.

Gepost door: moedeloze vader in een nsg | 22-09-07

aan een vader die het waard is... Jouw verhaal ken ik perfect...
Zelf ben ik zorgouder van 3 kinderen en heb zelf één zoon uit mijn vorige relatie.
De ex van mijn huidige man was altijd tegen het co - ouderschap. Wij waren slim genoeg om te weten waarom: bij haar draaide alles altijd om geld en materialisme, wat nog steeds het geval is. In het begin had mijn man het bezoekrecht en dit kwam elke maand uit op een 12 à 13 dagen per maand. Uiteraard betaalde hij alimentatie voor zijn 3 kinderen en 'madam' heeft sinds het begin de integrale kinderbijslag.
Toen zijn ex merkte dat zowel de advocaat van mijn man, als de rechter, pleitte voor co - ouderschap, kwam zij gezellig met een dokterspapiertje zwaaien in de rechtbank. De ex manipuleert de kinderen nog steeds. Destijds gebeurde dat met de oudste dochter. De moeder wou eigenlijk dat haar dochter bij haar zou blijven wonen en slechts af en toe een weekend naar de vader zou gaan. Heel even is dat zo uitgelopen. Het kind wist geen raad met de situatie en met zichzelf. Ze kwam naar mij en zag me als haar vertrouwenspersoon. Ik heb dat toen zacht en hard aangepakt. De laatste aanpak bleek het best te helpen. Ik heb getracht haar alles uit te leggen op een eerlijke manier, maar heb ook gezegd dat ze moet proberen er niet in te lopen (de mazen van moeders'net). Zij was toen ongeveer 13 jaar.
Ondertussen hebben 'wij' bijna 2 jaar co - ouderschap. De strijd in allerhande dingen blijft verder duren, maar de kinderen zijn even graag hier als bij hun moeder.
Makkelijk is het niet en ook al ben ik zelf een moeder, ik weet dat er heel veel moeders onredelijk en egoïstisch zijn. Zij denken vaak dat de kinderen HUN eigendom zijn, terwijl een kind een vader én een moeder heeft.
Ik heb, net zoals mijn man, ook al dikwijls getwijfeld in het kunnen van die moeder's opvoeding. Zulke dingen kunnen gewoon niet door de beugel!
Je kan wel klacht indienen op vele punten die je vertelt in dit stuk. Hoewel ik uit ervaring weet dat het dikwijls geseponeerd wordt. Heb je een advocaat? Als hij zijn werk goed doet, moet hij je ook wegwijs kunnen maken. Maar ik vrees dat je in vele gevallen weinig kan doen. Het is haar woord tegen het jouwe.
Vertrouw me: op een dag, als dochterlief oud en wijs genoeg is, zal zij ook wel inzien dat de moeder het bij het verkeerde einde heeft.
Ik zou zeggen: blijf ervoor vechten, tracht je kind zo goed mogelijk te blijven opvoeden. Bekijk het op deze manier: gelukkig heeft je dochter een vader in een gezonde geest.
Veel sterkte!

Gepost door: Saartje | 26-09-07

beste Saartje,


Als een mens een moeilijke periode doormaakt kan hij alle hulp gebruiken, daarom wil ik je langs deze weg ook bedanken voor de woorden van sterkte die je me gestuurd hebt.
Het gekke van deze hele zaak is dat ik mezelf voor houd dat ik ooit en een situatie ga komen waar mijn ex mij om hulp gaat roepen omdat zij dan niks meer met haar dochter kan aanvangen, daar zij haar alles toestaat, alsook ben ik ervan overtuigd dat eens mijn dochter op een zeg maar slimme leeftijd gekomen is ze er ook van overtuigd zal geraken dat mijn ex het spelletje altijd vuil heeft gespeelt en mij zodoende een riem onder mijn hart zal steken, net wat jij hier dus verteld. In de hoop dat alles beter zal worden zullen we hierin moeten berusten is het niet? En hopen dat de relatie met mijn dochter alleen maar nog sterker wordt, deze week heeft mijn dochter tegen mijn vader gezegd dat ze eigenlijk liever bij mij is dan bij haar mama, welke waarde je daar aan moet geven van een kind van bijna vier weet ik niet maar ik kan je zeggen de tranen stonden in mijn ogen van blijdschap. Al maar goed dat mijn huidige partner ook uitstekend met mijn dochter overweg kan en dat zij een ongelooflijke sterke vrouw is want dit weegt toch ook wel allemaal op een relatie maar blijkbaar hoef ik je dat niet te vertellen.
Alleszins bedankt voor je reactie, heeft miij echt deugd gedaan.

Gepost door: moedoloze vader | 09-10-07

praten met anderen doet deugd...papa in een nsg... Ik ben er al terug.
Blij te horen dat je huidige partner het toch goed meent met je dochtertje. Het is voor niemand makkelijk, zulke situaties. Als de ex wat de moeilijk doet, kan het onuitstaanbaar worden.
We moeten met zijn allen meer praten. Soms lucht het op om met 'soortgenoten' te spreken. Wij weten volledig waar we inzitten en als dit niet het geval is, kom je toch alles te weten op een toffe blog als deze (dankjewel Bart en Delphine!).
Ik heb ook al redelijk veel in de knoop gezeten, ondanks het feit dat ik al een tijd in deze, soms onredelijke, situatie zit. Je kiest er niet altijd heel bewust voor. Ik laat altijd eerst mijn hart spreken, zeker in deze dingen. Je denkt soms wel dat alles wel weer goed komt, maar de ex speelt naar mijn gevoel de grootste rol in de wervelstorm. Zeer vervelend hé?
Ik kan goed geloven dat je met tranen van blijdschap in de ogen staat als je vader je zoiets komt vertellen. Ze is uiteraard nog maar 4 jaar en heeft haar moeder ook broodnodig. Helaas kan een andere vrouw de biologische moeder meestal niet 'vervangen'. Zou dat het geval kunnen zijn, dan denk ik dat vele zorgpapa's en zorgmama's het beter zullen doen. En dan excuseer ik me hier even voor de ouders die het wél goed menen.
Het is niet makkelijk, alleen als er na de breuk een goede verstandhouding mogelijk is (lees 'communicatie en duidelijke afspraken').
Het is zoals je zegt: we kunnen alleen maar hopen en ons best doen.
Een gouden raad: niet teveel ingaan op de ongemakken welke jouw ex jou en je gezin wil bezorgen. Dit maakt het haar enkel makkelijker.
Hoop doet leven!
Ik zou zeggen: laat je maar horen als er tijd en zin is. Altijd welkom voor een babbeltje.
Groetjes

Gepost door: Saartje | 10-10-07

De commentaren zijn gesloten.