26-01-07

zorgouders....zorgmama en zorgpapa ...

 

Beste bezoek(st)ers ,

 

naar aanleiding van een mail, kregen we volgend initiatief te horen. Namelijk om komaf te maken met het woordje " stief " en deze te vervangen door " zorg " , waarbij we zodoende komen aan een nieuw aangenaam klinkend aanspreeknaam :

" zorg-mama en zorg-papa " ...

dus zorg-ouders ....

Wij , Delphine en Bart , vinden het alvast een goed idee om daar gebruik van te maken , vooral als er bio-regeling is . Immers een mama en papa vervang je nooit zomaar .....

Je kan het verhaal lezen hieronder, waarbij we tevens laten horen dat we steeds meer en meer mails krijgen met tips en vragen .....fijn te merken dat we niet alleen staan en dat er nood is aan woord en wederwoord ...nogmaals dank en veel sterkte aan de vele vele zorg-mama's en zorg-papa's ......

 

( mail van Elske )

Beste ,
Ikzelf vorm sinds 2 jaar samen met mijn partner en onze 5 kindjes een nieuw samengesteld gezin.

Ik heb een zoon van 7 en een dochter van 5 jaar, mijn vriend heeft een dochter van 7, een dochter van 6 en een zoontje van 3 jaar oud.

Mijn kindjes zitten in een perfecte bi-locatie regeling, de kindjes van mijn vriend komen momenteel slechts 1 weekend om de 2 (wat wij nog steeds proberen om te zetten in bi-locatie).

Van in het begin hebben wij aan zowel mijn als aan zijn kindjes duidelijk gemaakt dat ze slechts 1 mama en 1 papa hebben en dat het nooit de bedoeling zal zijn dat ze mij en mijn partner als een "nieuwe mama of papa" gaan beschouwen.

Mijn zoontje heeft dit twee jaar geleden, toen 5 jaar oud, prachtig verwoord.

Hij heeft 1 papa en 1 mama, maar omdat, en ik citeer: "...Lee voor mij zorgt zoals een echte papa dat ook doet...", stelt hij hem aan iedereen voor als zijn "zorgpapa".
De dochters van mijn vriend vonden ook dat stiefmama hen teveel aan lelijke sprookjes deed denken en hebben dit woord overgenomen, ik ben hun zorgmama.
Onderling noemen ze elkaar speelbroers en speelzussen.
De grootouders noemen ze allemaal bij hun troetelnaam (moekie en vokkie), blijkbaar voelen ze dat wel als normaal aan.

Ook de vriendin van de vader van mijn kindjes wordt door hen als zorgmama voorgesteld.

Toen mijn vriend onlangs een halve dag in de school van mijn kindjes een voorstelling over zijn beroep ging geven, heeft mijn zoontje hem heel duidelijk als Lee, mijn zorgpapa, voorgesteld.
De juffen vonden dit een geweldige verwoording, vooral omdat er zoveel genegenheid en warmte in dat woord ligt.

Waarom nemen we deze woorden niet gewoon op in onze woordenschat?
Ik denk dat heel veel vrouwen en mannen zich veel gelukkiger zouden voelen om niet langer met zo'n negatief woord, dat stiefmama of -papa toch is, aangesproken te worden.

Vriendelijke groeten,
Elske

23:32 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-01-07

nieuwe oproep

Help...
Ik heb een hele lieve vriend die twee dochters heeft uit een vorig huwelijk. Een meisje van 4 die bij haar moeder woont. En een dochter van bijna 15 die bij hem woont.
Mij werd al door familie verteld dat die van 15 een ontzettend moeilijk meisje was, maar dit is gewoon niet normaal meer. Ze noemt haar vader kankerlijder (sorry voor het taalgebruik) ze slaat hem, commandeerd hem, en maak misbruik van het feit dat ze weet dat haar vader haar niet kwijt wil. Nu is ze tegen mij begonnen. Omdat ik het niet accepteerde dat ze zo tegen mij en tegen haar vader praatten, zei ik er wat van, en vanaf dat moment, doet ze alles om me gek te maken. Ze probeerde een afstandbediening naar mijn hoofd te gooien Ze heeft totaal geen respect voor andere mensen. Ze scheld zelfs haar oma uit. Ze heeft tegen haar moeder gezegd, dat ik een glas naar haar hoofd heb gegooid, wat natuurlijk niet zo is, waardoor haar moeder mij vorige week in het bijzijn van haar 4 jarige dochtertje in elkaar heb geslagen. De bijna 15-jarige dochter was er ook bij, en die stond er gewoon bij te lachen. Ik vertel het verhaal nu even in het kort. Maar er zijn nog wel meer verhalen, die gewoon echt niet alleen maar aan de puberteit te wijten zijn. Mijn vriend en zijn ex geven toe, dat ze de kinderen misschien niet goed hebben opgevoed. En met dat meisje van 4 komt het misschien nog wel goed. Maar is die oudste dochter nog te redden, of kan ik maar beter wachten met deze relatie totdat ze het huis uit is, voordat er doden vallen.
Ik hoop snel iets van jullie te horen....
Groetjes N uit R

16:27 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |