12-01-07

nieuwe oproep

Help...
Ik heb een hele lieve vriend die twee dochters heeft uit een vorig huwelijk. Een meisje van 4 die bij haar moeder woont. En een dochter van bijna 15 die bij hem woont.
Mij werd al door familie verteld dat die van 15 een ontzettend moeilijk meisje was, maar dit is gewoon niet normaal meer. Ze noemt haar vader kankerlijder (sorry voor het taalgebruik) ze slaat hem, commandeerd hem, en maak misbruik van het feit dat ze weet dat haar vader haar niet kwijt wil. Nu is ze tegen mij begonnen. Omdat ik het niet accepteerde dat ze zo tegen mij en tegen haar vader praatten, zei ik er wat van, en vanaf dat moment, doet ze alles om me gek te maken. Ze probeerde een afstandbediening naar mijn hoofd te gooien Ze heeft totaal geen respect voor andere mensen. Ze scheld zelfs haar oma uit. Ze heeft tegen haar moeder gezegd, dat ik een glas naar haar hoofd heb gegooid, wat natuurlijk niet zo is, waardoor haar moeder mij vorige week in het bijzijn van haar 4 jarige dochtertje in elkaar heb geslagen. De bijna 15-jarige dochter was er ook bij, en die stond er gewoon bij te lachen. Ik vertel het verhaal nu even in het kort. Maar er zijn nog wel meer verhalen, die gewoon echt niet alleen maar aan de puberteit te wijten zijn. Mijn vriend en zijn ex geven toe, dat ze de kinderen misschien niet goed hebben opgevoed. En met dat meisje van 4 komt het misschien nog wel goed. Maar is die oudste dochter nog te redden, of kan ik maar beter wachten met deze relatie totdat ze het huis uit is, voordat er doden vallen.
Ik hoop snel iets van jullie te horen....
Groetjes N uit R

16:27 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hoi,
Wat een toestanden bij jou, zeg! Dat is inderdaad niet meer de puber die in de dochter van je vriend naar boven komt. Mijn man heeft een tweeling van 15 jaar (meisje en jongen). Niet dat je kinderen met elkaar kan vergelijken, maar zulke dingen zoals jij meemaakt, kunnen echt niet meer. Dat er een dikke fout in de opvoeding gebeurd is, mag je wel zeker stellen. En de kans dat het met het 4-jarig dochtertje goed gaat aflopen, valt nog te bekijken. Om het op zijn zachtst te zeggen: dit zijn geen normale dingen meer. En vooral niet als dat kindje bij die moeder blijft wonen. Je bent toch een aangifte gaan doen bij de politie over de slagen en verwondingen? Indien niet, zeker doen.
Het 15-jarig meisje is voorlopig niet te redden. Sorry voor de rechtstreekse uitspraak, maar ik wind er geen doekjes om. Ze zit sowieso in haar puberteit, dus vergeet dat maar. Bepaalde dingen kunnen wel een beetje helpen, maar dat hangt vooral van haar ouders af. Hoe ze jou behandelt zegt al genoeg, dus reken vooral niet op een makkelijk kind in de nabije toekomst. Als je gaat wachten om met je vriend verder te werken aan een relatie, zal je nog lang moeten wachten. 15 jaar wil zeggen dat er nog een lange weg af te leggen is, alvorens ze het huis uit is.
Kan je vriend niet met de jeugdrechter praten? Of zijn advocaat? Hier moet in ieder geval iets gebeuren want een gezonde situatie kan je dit niet meer noemen hé?
Als haar moeder de domme dingen aanhoort van haar dochter en jou een portie slaag komt geven, zit het knel. Zij zou moeten weten hoe haar kind reageert. En niet meteen alles pikken wat haar dochter zegt. Maar ja, blijkbaar is zij geen goede moeder en vooral geen goede ex. Treiteren staat duidelijk in haar woordenboek en of je daar nog vanaf geraakt,valt te betwijfelen.
Ik wil je geen slechte moed geven, maar je ziet zelf ook wel dat het geen aangename sfeer is, niet?
Dus, vraag je vriend om stappen te ondernemen. Zoals je zelf al zegt zouden er wel es ongelukken kunnen gebeuren.
Ik wens je in ieder geval al heel veel moed toe en vooral: de hoop niet te snel opgeven, en ook je vriend niet.
Laat maar horen als je nog wat kwijt wil.
Groetjes

Gepost door: Saartje | 13-01-07

rotgedrag Je verhaal is wel extreem, maar ik heb ook moeilijkheden gehad met de oudste van mijn partner. Het probleem bij ons was dat er ook nog 4 kinderen van mij rondliepen (jonger) en ik me zorgen maakte over de slechte invloed. Dat geeft spanningen. Ik wou mijn kinderen beschermen en hij eigenlijk ook zijn oudste dochter, hoewel hij wist dat ze te ver ging. Nee, veranderen zul je ze niet, niet aan die leeftijd. Maar wijk niet af van je principes, en heb het er over met je partner. Het is je taak niet om dat kind op te voeden (of heropvoeden), maar je hebt wel recht op een normale gezinssituatie. En dochter/vader relatie is soms heel speciaal. Bovendien is er iets raars aan ouderschap, van je eigen kinderen verdraag je precies altijd meer dan van die van een ander. Heel moeilijk. Maar nog eens, hou je aan je principes en als dat onmogelijk wordt met de dochter van je partner, smeek hem om de nodige stappen te ondernemen. Therapie, straf, ik weet het niet. Ik moet wel zeggen dat het bij ons uiteindelijk zo ver gekomen is dat de dochter van mijn partner op 18 jaar het huis is uitgegaan. Ze woont nu alleen, werkt, leeft een leven waar ik niet veel van weet en wil weten. Maar als ze nu komt, is ze aangenamer in de omgang. Veel sterkte!

Gepost door: addy | 26-01-07

Oproep Ik werk op de redactie van het maandblad Feeling magazine en ben op zoek naar een vrouw die (eventueel anoniem) haar verhaal aan ons kwijt wil over het volgende onderwerp: 'Ik hou van hem maar niet van zijn kinderen'. Indien u zelf hierop wenst te reageren, gelieve mij te mailen op dit adres: k.ginckels@sanoma-magazines.be

Kirsten

Gepost door: Kirsten | 02-02-07

De commentaren zijn gesloten.