27-12-06

reacties op artikel

Tussen Kerst en Nieuwjaar is het voor velen een drukke periode, het is immers ook vakantie voor de kinderen en dat vraagt natuurlijk tijd en energie. Of het nu je eigen kinderen zijn of die van je partner, ze vragen evenveel aandacht , niet ?

 

Op het artikel die verschenen is in het Laatste Nieuws , en die we kort even ook hier lieten verschijnen , kwamen via mails wat reacties binnen. Helaas niet op het artikel zelf maar we begrijpen dat sommigen liever anoniem blijven .

Wijzelf , Delphine en Bart , gaan ook niet volledig akkoord met wat geschreven is in het artikel , vooral de manier waarop de kinderen je partner aanspreken. Wat we wel belangrijk vinden is dat de biologische ouders het hef in handen moeten nemen tegenover de kinderen maar ook aan de kinderen duidelijk moeten maken dat hij of zij achter hun partner staan ! Kortom , structuur geven aan de kinderen. Volgens ons zeer belangrijk in een NSG . Dit is ook belangrijk in een gewoon gezin maar nog belangrijker in dat van een NSG !

De hoofdreden dat een NSG stuk gaat is vooral door het gedrag van de  (puber)kinderen . Een niet eenvoudige opdracht : structuur geven ....maar ook na 10 jaar moeten we in ons NSG bijsturen hé .....de moed niet opgeven hé

Groetjes

14:17 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hallo,

ik ben een vrouw van 34 en heb een relatie van meer dan 5 jaar met mijn ventje dak doodgraag zie!!!
hij heeft ook al een dochter van 12 jaar dat mij eigenlijk al 5 jaar niet moet hebben.
ze doet er dan ook alles aan om mijn leven tot een hel te brengen
ik ben op gewoon ik weet dat ik het beste ben om te verhuizen ze heeft het mij over enkele weken dan ook duidelijk gezegd dat ze mij hier niet meer wil en dat ik weg moet!!
moet ik nu een kind van 12 jaar haar zin geven want ik vrees dat het nooit gaat beteren. de papa zelf doet er dan ook niets aan hij ziet veel gebeuren maar draagt zo graag zijn oogkleppen op en laat het allemaal zijn gang maar begaan!!!
wat moet ik in godsnaam beginnen?????
ben radeloos....ik kan de man van mijn leven niet in de steek laten mijn liefde voor hem is zo groot!!

groetjes

Gepost door: de boeck els | 16-09-14

Dag Els ,

een late reactie maar hopelijk op tijd ...
In een NSG gezin zijn er niet geschreven regels die belangrijk zijn te volgen , deze zijn enerzijds uit ervaring bekend , maar ook onderzoeken tonen ze aan .
1. De kinderen moeten aanvoelen dat de beide partner als één blok staan , wat wil zeggen dat je nooit met je partner in discussie mag gaan ( over de kinderen uiteraard ) wanneer ze erbij zijn ! Kinderen zullen dit misbruiken ....
2. Je kan nooit voor je kind van je partner een 2de mama of papa zijn , onmogelijk , al zijn er uiteraard uitzonderingen. Wees een luisterend oor voor hen. Beslissingen moeten in samenspraak , altijd gegeven worden door de eigen mama of papa .
3. Een grote fout , waar ik over mee kan spreken , is dat vaders de indruk hebben dat ze hun kinderen tekort doen en zodoende ze niet normale houding aannemen in de opvoeding van hun kind , en dit is meestal opmerkzaam door de nieuwe partner en daardoor ontstaan veel discussies ( soms einde aan een relatie )
4. Praat veel met je partner , zeer belangrijk.
5. Kinderen zijn zeer vindingrijk , dus wees op je hoede , een strenge opvoeding kan geen kwaad maar zorg dat de regels voor alle kinderen dezelefde zijn.

Els , neen je moet haar zin niet geven maar het is aan je partner om duidelijkheid te scheppen t.o.v. haar ..
Hopelijk hoor ik nog iets

Bart ( oprichter van deze Blog )

Gepost door: Bart | 12-11-14

De commentaren zijn gesloten.