03-12-06

keuze maken ...moet dat ?

Uit de ervaringen en de reacties die we dagelijks lezen en horen , pikten we volgend verhaal :

 

" Mijn kind(eren) of mijn nieuwe relatie, ik heb het gevoel dat ik moet kiezen, en dat kan ik niet...." Het is het verhaal van een jonge gescheiden moeder die verliefd is op een jonge papa met kinderen die wat verderop woont.

 

Iedereen die na een breuk met kinderen opnieuw in een relatie stapt, staat voor heel wat dilemma's. Kan ik mijn kroost dat aandoen : een andere man in huis, vaak ook met kinderen ? Met ik niet voor hen kiezen want ze hebben het al zo moeilijk gehad ? Het lijkt wel alsof je je afvraagt : " Heb ik recht op een nieuw leven en mag ik daarin van mijn kinderen een inspanning verwachten ? 

 

Uiteraard kunnen we voor niemand keuzes maken. We overlopen eens de mogelijkheden : Alleen blijven is geen optie want als je je goed voelt bij je nieuwe partner dan moet je daar voor gaan. Bovendien is het goed aan je kind(eren) mee te geven dat relaties ook goed kunnen gaan. Tevens is dat kind misschien een enig kind en zal het zo opgroeien met andere kinderen. Hij zal tegelijk zijn mama moeten delen en dat aanvaarden.

Kortom er bestaat geen simpele oplossing . Je kan de pro's en contra's op een rij zetten met de rationele(*) en emotionele argumenten.

Kortom als raad kunnen we geven , laat je niet leiden door schuldgevoelens en kies voor je relatie wanneer je je goed voelt bij hem of haar ....een positief avontuur ......maar opgelet voor de ravijntjes .......er alle dagen aan werken...

 

(*) verstandelijke

Met dank aan Hulplijn Libelle

14:56 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.