22-11-06

Dit is B e L g I s C h !

Met de leuze d i t    i s    B e l g i s c h   willen we onze site-bezoek(st)ers bedanken voor hun bezoekjes aan de Blog. Aanleiding voor dit berichtje is een mail die we kregen deze week waaruit dat we merkten dat er nood is aan Belgische inbreng voor onze doelgroep. Belangrijkste is dat we er zijn voor anderen en anderen voor ons. Je verhaal kunnen doen , ervaren dat je niet alleen bent met die zorgen en ook raad geven aan elkaar .....

Wanneer we deze Blog-site zijn gestart hadden we geen weet dat ze in Nederland veel verder staan dan hier in België , want daar is er een stichting van Stiefgezinnen met veel duidelijke informatie en infosessies.

Misschien een idee voor later , wie weet maar momenteel houden we het op deze eenvoudige maar daarvoor niet minder actieve site.

Graag zouden we van Sarah een nieuwe mail krijgen want we probeerden haar tevergeefs terug te mailen maar alle mails keren terug. Dus Sarah wil je aub ons nog eens mailen.

stief

 

21:30 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-11-06

goed nieuws ....

 
Dit weekend in de krant , vanaf 2008 toepassen bij je belastingsaangifte ...
 
 
belastingsaangifte

 

Misschien een opsteker voor velen onder ons .......

21:09 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-11-06

kinderen ....

0005

 

Om even toch stil te staan bij het belangrijkste gegeven bij het ontstaan van een nieuw samengesteld gezin , zijn dus wel degelijk " de kinderen " ! Zonder hen zou er immers geen sprake zijn van een Nieuw gezin , laat staan samengesteld. Het grote vraagteken is het feit dat niemand kan weten hoe je die kinderen zal aanvaarden en zij jou ...Algemeen is het geweten dat mannen er het minder moeilijk mee hebben dan vrouwen. Dit komt omwille dat de kinderen die vrouw , stiefmama , vlugger zullen beschouwen als een indringster.

 

In ons geval kwam Delphine inwonen in het ouderlijk huis en had ze het behoorlijk moeilijk om deze situatie aan te kunnen. Het zijn niet alleen de kinderen die er deel uit maken maar ook zit er nog veel ex-gevoel in dat huis. Belangrijk is dat men van dat huis ook een nieuwe thuis maakt voor diegene die er komen wonen. Het huis inrichten naar de smaak van de nieuwe partner in overleg met de andere bewoners , dus ook wel de kinderen.

 

Wat betreft de omgang met de kinderen is het voor allen een aanpassing. Men mag voor een kind nog zo goed doen en zijn , er zal altijd de nooit immer aflatende loyaliteit zijn tegenover zijn mama of papa .....Maar wat wel belangrijk is ...er moet in het Nieuw Samengesteld Gezin structuur zijn. De kinderen moeten weten wat kan en wat niet kan , de beide partners moeten op dezelfde lijn zitten . Kinderen hebben nu éénmaal vlug door bij wie ze wat kunnen....

Dat het geen eenvoudige opdracht is kan men zien aan het aantal NSG die mislukken , maar laat dit je niet afschrikken hé ! Wanneer de liefde groot is , men veel praat , gebeurd niet altijd , en aan dezelfde koord trekt , dan is er zeker een mooie toekomst......

Wie ervaringen wil neerpennen over zulke situaties kan dit via reactie op dit berichtje of mail ...

13:52 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-11-06

Een natuurlijke mama vervangen ,

kinderen-13

 

is een bijna onmogelijke opdracht , doch uit de dagdagelijkse mails en reacties die we ontvangen op onze Webblog en postvak IN , merken we dat er toch vele ( stief ) - mama's dag en nacht klaar staan voor de kinderen van die natuurlijke mama. In 85 % van de gevallen hebben de stiefmama's met de bio-mama geen of weinig goed contact met elkaar . Meestal beschouwen die bio-mama's de stiefmama's als rivalen ....wat de taak natuurlijk niet eenvoudiger maakt voor een stiefmama. De kinderen worden  in de week of weekenden  zodanig opgemaakt dat die bij hun bezoek aan papa in de meeste gevallen negatief zijn ingesteld.....Natuurlijk zijn we ook de eerste om te schrijven dat niet alle bio-mama's zo ingesteld zijn, god zij dank ! Staan we er wel eens  bij stil dat een vrouw de kinderen moet aanvaarden van haar nieuwe partner? Bij scheidingen staan de kinderen centraal...zij moeten een proces verwerken waarbij mama en papa gescheiden verder willen leven...Zij zullen ongewild ook in een latere stadia kennis moeten maken met de nieuwe partners van hun mama en papa....Een man heeft naar onze ervaring minder aanpassingsproblemen met de opvoeding en kennismaking van de kinderen van zijn nieuwe partner dan een vrouw ....Een vrouw daarentegen heeft een grotere verantwoordelijkheid ....misschien is het haar moedergevoel die boven komt die haar meer doet denken en gevoelens laat spreken.....

Zin om te reageren ?   DOEN !

21:27 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-11-06

Moederdag ...waarom geen Stiefmamadag ?

stiefmamadag

 

Met een titel als S t i e f m a m a d a g   trek je zeker aandacht , niet ?

Als je er eens echt bij stil staat dan zijn er zeker evenveel stiefmama's als mama's. Immers veel mama's zijn ook stiefmama. Ze hebben die kinderen wel niet op de wereld gebaard maar ik ben ervan overtuigd dat ze evenveel warmte en liefde geven aan de kinderen van hun partner. We kiezen immers allen zelf onze partner doch je weet nooit of het wel klikt met zijn of haar kinderen. Zullen de exen een negatief invloed hebben op de opvoeding van die kinderen ? Weet je nooit vooraf hé .

Alvast doen we via deze blog een oproep aan stiefmama's die een goede band hebben met de ex van hun partner. Persoonlijk denk ik dat dit zeer zeldzaam is maar wat zeldzaam is , bestaat ook .....Wie zich geroepen voelt alvast even onderstaand verzoekje lezen ....

 

Ik ben redactrice bij het maandblad Goed Gevoel en werk momenteel aan  een artikel over NSG'en. Naar aanleiding van het boek 'Kinderen  Cadeau, een boek voor eigentijdse stiefmoeders' van de Nederlandse  Yolan Witterholt ben ik op zoek naar een biologische moeder en een  stiefmoeder die elk hun kant van het verhaal vertellen: de  biologische moeder die vertelt hoe het voelt om haar kinderen om de  zoveel tijd 'af te geven' en de stiefmama die vertelt hoe het was om  er om de zoveel tijd kinderen 'bij te krijgen'. Het zou leuk zijn als  ik een positief verhaal vind, kwestie van het cliché over  concurrerende mama's te vermijden.
Ik kwam toevallig op jullie site terecht en vroeg me af of jij me bij  mijn zoektocht kan helpen en via je site moeders kent die hun verhaal  willen delen?


Vriendelijke groetjes,

Valerie

valerie.eyckmans@magnetmagazines.be

23:27 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |