17-11-06

kinderen ....

0005

 

Om even toch stil te staan bij het belangrijkste gegeven bij het ontstaan van een nieuw samengesteld gezin , zijn dus wel degelijk " de kinderen " ! Zonder hen zou er immers geen sprake zijn van een Nieuw gezin , laat staan samengesteld. Het grote vraagteken is het feit dat niemand kan weten hoe je die kinderen zal aanvaarden en zij jou ...Algemeen is het geweten dat mannen er het minder moeilijk mee hebben dan vrouwen. Dit komt omwille dat de kinderen die vrouw , stiefmama , vlugger zullen beschouwen als een indringster.

 

In ons geval kwam Delphine inwonen in het ouderlijk huis en had ze het behoorlijk moeilijk om deze situatie aan te kunnen. Het zijn niet alleen de kinderen die er deel uit maken maar ook zit er nog veel ex-gevoel in dat huis. Belangrijk is dat men van dat huis ook een nieuwe thuis maakt voor diegene die er komen wonen. Het huis inrichten naar de smaak van de nieuwe partner in overleg met de andere bewoners , dus ook wel de kinderen.

 

Wat betreft de omgang met de kinderen is het voor allen een aanpassing. Men mag voor een kind nog zo goed doen en zijn , er zal altijd de nooit immer aflatende loyaliteit zijn tegenover zijn mama of papa .....Maar wat wel belangrijk is ...er moet in het Nieuw Samengesteld Gezin structuur zijn. De kinderen moeten weten wat kan en wat niet kan , de beide partners moeten op dezelfde lijn zitten . Kinderen hebben nu éénmaal vlug door bij wie ze wat kunnen....

Dat het geen eenvoudige opdracht is kan men zien aan het aantal NSG die mislukken , maar laat dit je niet afschrikken hé ! Wanneer de liefde groot is , men veel praat , gebeurd niet altijd , en aan dezelfde koord trekt , dan is er zeker een mooie toekomst......

Wie ervaringen wil neerpennen over zulke situaties kan dit via reactie op dit berichtje of mail ...

13:52 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hey Ik ben moeder van 4 kinderen en sinds een paar jaar woont mijn vriend bij ons. Het klikte van het eerste moment en dat was voor mij ook de voorwaarde. Mijn kinderen hadden al zoveel meegemaakt dat ze altijd op de eerste plaats zouden komen. Twee van de vier kinderen hebben geen contact meer met hun natuurlijke vader, één slechts sporadisch. Enkel de jongste gaat nog vrij regelmatig bij haar vader. Door het feit dat hun vader nooit een echte vader geweest is voor hen(vooral voor de twee oudste) was het voor hen niet moeilijk om hun "stiefvader"(lelijk woord) te aanvaarden.
Mijn verhaal is dat van een gelukkig NSG met respect voor iedereen. Ja, zo kan het ook!

Gepost door: Beesken | 17-11-06

De commentaren zijn gesloten.