02-11-06

Moederdag ...waarom geen Stiefmamadag ?

stiefmamadag

 

Met een titel als S t i e f m a m a d a g   trek je zeker aandacht , niet ?

Als je er eens echt bij stil staat dan zijn er zeker evenveel stiefmama's als mama's. Immers veel mama's zijn ook stiefmama. Ze hebben die kinderen wel niet op de wereld gebaard maar ik ben ervan overtuigd dat ze evenveel warmte en liefde geven aan de kinderen van hun partner. We kiezen immers allen zelf onze partner doch je weet nooit of het wel klikt met zijn of haar kinderen. Zullen de exen een negatief invloed hebben op de opvoeding van die kinderen ? Weet je nooit vooraf hé .

Alvast doen we via deze blog een oproep aan stiefmama's die een goede band hebben met de ex van hun partner. Persoonlijk denk ik dat dit zeer zeldzaam is maar wat zeldzaam is , bestaat ook .....Wie zich geroepen voelt alvast even onderstaand verzoekje lezen ....

 

Ik ben redactrice bij het maandblad Goed Gevoel en werk momenteel aan  een artikel over NSG'en. Naar aanleiding van het boek 'Kinderen  Cadeau, een boek voor eigentijdse stiefmoeders' van de Nederlandse  Yolan Witterholt ben ik op zoek naar een biologische moeder en een  stiefmoeder die elk hun kant van het verhaal vertellen: de  biologische moeder die vertelt hoe het voelt om haar kinderen om de  zoveel tijd 'af te geven' en de stiefmama die vertelt hoe het was om  er om de zoveel tijd kinderen 'bij te krijgen'. Het zou leuk zijn als  ik een positief verhaal vind, kwestie van het cliché over  concurrerende mama's te vermijden.
Ik kwam toevallig op jullie site terecht en vroeg me af of jij me bij  mijn zoektocht kan helpen en via je site moeders kent die hun verhaal  willen delen?


Vriendelijke groetjes,

Valerie

valerie.eyckmans@magnetmagazines.be

23:27 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

stiefpapa vind ik ook
ik heb een egte pa .. maar kom daar niet meer met in contact die is er ook niet voor mij ik laat mij regelmatig horen maar is niet wederzijds en wanneer het dan vaderdag is geef ik mijn stiefpa een cado.. ik zie hem trouwens als mijn egte pa.
want hij is er dan wel altijd voor me.
:) interessant onderwerp ;)

Gepost door: tessa | 02-11-06

De commentaren zijn gesloten.