29-08-06

handleiding bij de geboorte ?

Regelmatig komen we in contact met lotgenoten , is ook niet moeilijk de dag van vandaag want van alle gezinnen zijn er meer dan 40 % een Nieuw Samengesteld Gezin ....Toch zijn er die , vooral op bepaalde forums ( zappybaby ), met scherp schieten op een NSG en dit omwille van het feit dat ze ons als volwassenen verantwoordelijk achten voor het feit dat we kinderen uit hun vertrouwde omgeving halen. Natuurlijk is dit onzin want in elk gezin kunnen er problemen ontstaan met kinderen , tieners , pubers ....en hoe je moet reageren op die problemen ....wel , er is bij de geboorte van een kind nog steeds geen handleiding erbij die beschrijft hoe je je kind moet opvoeden ....laat staan een garantie ...( een grapje tussendoor moet kunnen hé )

Het is al niet eenvoudig om als natuurlijke ouders kinderen op te voeden, laat staan voor ouders van een NSG. In dat gezin doen stiefvaders maar vooral stiefmoeders hard hun best om die kinderen van hun partner te beschouwen als hun eigen kinderen.Nadeel is dat die kinderen zelf soms niet weten aan welk koordje ze moeten trekken ....een heel andere discussie dus ...

Tot hoors

23:21 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-08-06

Doel van je zoektocht ......

Beste bezoek(st)er van deze blog.....

 

u bent op zoek naar informatie , misschien naar raad of een inlichting omwille van het feit dat je deel uitmaakt van een Nieuw Samengesteld Gezin...

Via onze bezoekersteller merken we dat deze blog regelmatig bezoekers over zijn deurke krijgt , wat ons ook plezier doet natuurlijk , maar via dit bericht doen we een oproep aan alle bezoek(st)ers om even 2 minuutjes tijd te maken en te antwoorden op onze vraag , natuurlijk anoniem , via reactie op dit bericht , wat de reden is van je bezoek aan deze blog.

Naar welke informatie ben je op zoek ? Of zoek je lotgenoten ? Kortom .....laat gewoon weten wat je doel is van je zoektocht ivm NSG op internet ..

Alvast bedankt voor je tijd en je bezoek en indien je wilt kan je ons ook bereiken via mail...

Bart en Delphine

22:35 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-08-06

informatie .....

Ben je opnieuw verliefd, maar heb je kinderen uit een vorige relatie?

Heeft de vrouw of man van je leven zelf ook kinderen uit een vorig huwelijk?

Jij wil graag gaan samenleven, maar kan dat wel? Hoe pak je dit aan?

Zal het lukken met onze kinderen? Wat doen andere mensen? 

 

 

 

LEVEN IN EEN NIEUW SAMENGESTELD GEZIN

 

Groepsgebeuren voor mensen die leven in een nieuw samengesteld gezin of een partner hebben met kinderen uit een vorige relatie

 

 

Doel :   Leren van elkaar door ervaringen uit te wisselen met andere ouders en zorgouders

 

Je wordt verliefd op iemand die al kinderen heeft. Er is weinig tijd om aan de relatie te wennen en te werken. De kinderen van de nieuwe partner maken vrijwel onmiddellijk deel uit van de relatie. Deze nieuwe situatie stelt ouders en partners voor nieuwe uitdagingen. Dit vraagt van alle betrokkenen een flexibele houding in het omgaan met verschillen. Je beschikt over vaardigheden, die je nu zal aanwenden in een nieuwe en veranderde context. Dat is vaak niet vanzelfsprekend. Het lijkt alsof je op een kruispunt staat en niet weet welke weg in te slaan.

 

Tijdens de samenkomsten kom je in contact met mensen die net als jij, dagelijks of geregeld, leven in een nieuw samengesteld gezin. Er is ruimte voor ieders verhaal en het uitwisselen van eigen ervaringen. De deelnemers en de begeleidster, die zelf leeft in een nieuw samengesteld gezin, vormen samen een denktank. Leren van elkaar staat centraal.

 

 

 

Reeks van 3 samenkomsten

dinsdagavond 24 oktober, 7 en 21 november 2006

telkens van 19u30 tot 22u00

 

Tervuursesteenweg 88 – 2800  Mechelen

 

 

Organisatie en begeleiding

KAIROS – Laat LEVEN stromen , Yola Thienpont

 

 

Voor meer informatie kan u bellen naar 0473 630 627 of surfen naar www.kairos-leven.be

Kostprijs: 50 Euro voor de drie samenkomsten. Op vraag is een kennismakingsgesprek mogelijk.

Inschrijven kan op hetzelfde nummer of via mail naar info@kairos-leven.be

Je inschrijving is definitief na betaling van 50 Euro op het nummer 310-1516906-09

19:59 Gepost door Bart en Delphine in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |