29-08-06

handleiding bij de geboorte ?

Regelmatig komen we in contact met lotgenoten , is ook niet moeilijk de dag van vandaag want van alle gezinnen zijn er meer dan 40 % een Nieuw Samengesteld Gezin ....Toch zijn er die , vooral op bepaalde forums ( zappybaby ), met scherp schieten op een NSG en dit omwille van het feit dat ze ons als volwassenen verantwoordelijk achten voor het feit dat we kinderen uit hun vertrouwde omgeving halen. Natuurlijk is dit onzin want in elk gezin kunnen er problemen ontstaan met kinderen , tieners , pubers ....en hoe je moet reageren op die problemen ....wel , er is bij de geboorte van een kind nog steeds geen handleiding erbij die beschrijft hoe je je kind moet opvoeden ....laat staan een garantie ...( een grapje tussendoor moet kunnen hé )

Het is al niet eenvoudig om als natuurlijke ouders kinderen op te voeden, laat staan voor ouders van een NSG. In dat gezin doen stiefvaders maar vooral stiefmoeders hard hun best om die kinderen van hun partner te beschouwen als hun eigen kinderen.Nadeel is dat die kinderen zelf soms niet weten aan welk koordje ze moeten trekken ....een heel andere discussie dus ...

Tot hoors

23:21 Gepost door Bart en Delphine in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja het is ook moeilijk om voor iedereen goed te doen, he. Belangrijk is dat de kinderen zich goed voelen en daar ook de kans voor krijgen. Dat vergeten de ouders wel eens die de stiefouders zwart proberen te maken. Jammer genoeg komt dat nog vaak voor, heb het zelf ook meegemaakt. Gelukkig waren mijn kinderen al wat ouder en konden zich wel al een eigen mening over iemand vormen zonder de leugens te moeten slikken.

Gepost door: beesken | 09-10-06

Heb je gevonden via willekeurige skynetblogs en vind het OK dat je hier je mening kwijt kan! De kinderen zijn inderdaad fundamenteel belangrijk in een NSG. Het is inderdaad vrij dom om te (ver)oordelen, zeker als je niets afweet van de situatie.

Gepost door: gidsjoris | 14-10-06

De commentaren zijn gesloten.