21-03-06

samenwonen , wettelijk samenwonen of huwen

 

Om op de vraag te komen van Julia , die even de minichat gebruikte voor de vraag , wat te doen bij een NSG : samenwonen , wettelijk samenwonen of huwen ?

Bij een NSG is het best mogelijk dat beide partijen eigendommen hebben en ook elk kinderen. Dit vereenvoudigd niet de procedures bij het wettelijk samenwonen of het huwen. Je kan trouwen met een contract en dan blijft elk eigenaar van zijn bezittingen. Een notaris is de meest geschikte persoon om op al die vragen te antwoorden en ook oplossingen te geven. We spreken hier natuurlijk over materiele dingen .....Maar hoe zit het emotioneel ?

De kinderen van beide partners zullen wanneer het goed gaat in het NSG, zeker opteren voor een huwelijk....is trouwens een bekroning van jullie relatie ( en gezin ). Wanneer er veel problemen zijn in het NSG dan zullen de kids zeker er niet voor staan te springen dat je partner bij je komt wonen ( definitief ) of trouwt met je. In sommige gevallen is een LAT-relatie de goede oplossing, in andere kan men gaan samenwonen...of trouwen.

We kunnen over dit onderwerp in het lang en het breed  praten maar misschien is het de kans aan jullie, bezoek(st)ers , om te reageren via reacties op dit artikel...

 

 

wettelijk samenwonen -----> inlichtingen : http://www.wvc.vlaanderen.be/gezinsgids/gezinsgids2002_pd...

18:23 Gepost door Bart en Delphine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.